Έκθεση για τη Μαρία Κάλλας

Έκθεση-αφιέρωμα για τα 90 έτη από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας εγκαινιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας».


Η έκθεση, την οποία διοργάνωσε Σύλλογος σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Δήμο Οιχαλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας,  περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, καθώς και γνήσια αντίγραφα επιστολών της μεγάλης ντίβας από το αρχείο του Δήμου Αθηναίων και της «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. 


Μετά την τελετή των εγκαινίων προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας», γυρισμένο από τα μέλη του Συλλόγου Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας», που απεικονίζει ένα ταξίδι σε μέρη όπου βρέθηκε η μεγάλη σοπράνο και στιγμάτισε με τις ερμηνείες της, ξεκινώντας από το Νιοχώρι Ιθώμης, όπου βρίσκεται το πατρικό της σπίτι και το οποίο πρόκειται να γίνει μουσείο αφιερωμένο στη μνήμη της. 

Επόμενος σταθμός της έκθεσης το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, όπου θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 18 έως και την Κυριακή 24 του μήνα. 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ

Οι γλωσσικοί μας ιδιωματισμοί

Ο Μεσσηνιακός πόλεμος, ο Αριστομένης και η Σπάρτη