ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

"Επενδύστε, παρ' όλες τις άσχημες συνθήκες, στον πολιτισμό και θα είστε οι πρώτοι που θα χαμογελάτε το 2020", προέτρεψε ο Θάνος Μικρούτσικος χθες, με αφορμή την συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο.
Για τη χθεσινή εκδήλωση, στην οποία ερμηνεύτηκαν κι έργα του Γιάννη Χρήστου, ο κ. Μικρούτσικος ανέφερε μεταξύ άλλων πως "τιμάται ένας πολύ μεγάλος συνθέτης, κατά τη γνώμη μου ο μεγαλύτερος συνθέτης στην Ελλάδα του 20ού αιώνα, που είναι ο Γιάννης Χρήστου, τον οποίο χάσαμε πολύ νωρίς, σε ηλικία 40 και κάτι, το 1970. Είναι μεγάλη τιμή που τα έργα μου περιλαμβάνονται σε ένα πρόγραμμα μαζί με του Γιάννη Χρήστου". Επίσης, μίλησε θερμά για τη Νέλλη Σεμιτέκολο και την Αγγελική Καθαρίου και ανέφερε πως "τέτοιες εκδηλώσεις ωφελούν κατ' αρχήν το φιλόμουσο κοινό και γίνονται και κράχτης και για νεότερα πρόσωπα γιατί ξέρετε, η καλή μουσική είναι απαραίτητη για την καλύτερη άμυνά μας σε αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε". Συμπλήρωσε δε πως "ξέρω ότι θα περάσουμε δύσκολα τα επόμενα 2 - 3 χρόνια. Ξέρω ότι θα πιεστούν οι δήμοι, αλλά μην ξεχάσετε τον πολιτισμό, γιατί είναι το μεγάλο σας όπλο απέναντι σε όλα αυτά που έρχονται", είπε, επισημαίνοντας τη σημασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Στο πρόσωπο του κ. Μικρούτσικου αναφέρθηκαν ο Θανάσης Ηλιόπουλος, πρόεδρος της "Φάρις" και ο Διονύσης Μαλλούχος διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα και στο έργο του Γιάννη Χρήστου.

Πηγή: "Ελευθερία"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΚΗΔΕΙΑΣ

Οι γλωσσικοί μας ιδιωματισμοί

Ο Μεσσηνιακός πόλεμος, ο Αριστομένης και η Σπάρτη